https://www.cemsan-epo.com/wp-content/uploads/2021/05/scadabreadc.jpg

Proses Sistem Çözümleri

Proses Otomasyonu Nedir?

Proses otomasyonu, bir otomasyon sisteminde; sistemin tek merkezden kontrolü ve takibi, verilerin kaydedilmesi, bu verilerin işlenmesiyle sistemin kontrolünde ve üretim planlamasında yapılacak değişikliklerin sağlanmasıdır.

Otomasyon sisteminde her şeyin esnek ve kontrol edilebilir olması yöneticinin faydasınadır. Çünkü bilgisayar ekranında sistemin işleyişini eğer varsa arızanın yerini, üretilen ürün miktarını vb. işletmeyi ilgilendiren birçok bilgiye erişim ve kontrol kolaylığı vardır. Bu faydalar işletmeye zaman, kalite, maliyet, hız ve kâr olarak geri dönmektedir. İşletmenin stabil ve kararlı çalışması otomasyon kalitesi ile orantılıdır. Sistemin tam otomatik olarak çalışması işletmenin verimini etkileyen en önemli etkenlerden birisi olan operatör kalitesinin de verim üzerindeki etkisini azaltır. Sistem zaten her şeyi kendi yaptığı için operatörler sadece gerekli durumlarda seçim yapmak gibi basit işlemlerde sisteme müdahil olacaktır. Ayrıca sistemin otomatik çalışması proses için gerekli olan hammadde ve diğer giderlerin de en düşük oranda kullanımını sağlar.

Çemsan olarak proses otomasyonu dizayn ederken dünyaca tanınmış ölçü ve kontrol aksesuarları kullanıyoruz. Tek bir düğme ile 10 yıl kadar eski herhangi bir işlem bilgisine internet üzerinden uzaktan erişim sağlayabiliyor ve ayrıntılı raporlar üretebiliyoruz.

otomasyon

Proses sistem çözümlerimiz için lütfen bizimle irtibat kurmaktan çekinmeyiniz.

İlgili Kişi: Ayhan KABİL – Ürün Satış Temsilcisi